В Аргентині тривають пошуки підводного човна "Сан Хуан", з яким раптово обірвався зв'язок. Але у рятувальників з'явилася надія відшукати субмарину, після того як вони зафіксували сигнали.

Про це повідомляє La Repubblica. Влада Аргентини зафіксували сигнали, імовірно відправлені з підводного човна. На її борту знаходяться 44 члени екіпажу.

"Були отримані сім супутникових сигналів, які могли йти з борту підводного човна" Сан Хуан ", тривалість сигналів склала від 4 до 36 сек. Вони були прийняті різними базами ВМС, проте контакт встановити не вдалося", - рятувальники розповіли про переломний момент в пошуковій операції .

Міністерство оборони країни спільно з американською компанією, що спеціалізується на супутниковому зв'язку, працює над визначенням точного місця розташування підводного човна.

У прес-службі ВМС кажуть, що зв'язку з підводним човном на даний момент немає. Це пов'язують з тим, що на борту можуть бути проблеми з двигуном або батареями.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Сан Хуан" - бойовий дизель-електричний підводний човен типу Santa Cruz, побудована на замовлення ВМС Аргентини в Німеччині в 1985 році, також відомий як TR-1700. Це найбільші судна такого типу, побудовані ще під час Другої світової війни. Їх вважають найшвидшими дизель-електричними субмаринами в світі.

Аргентинська підводний човен не виходить на зв'язок

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, аргентинський підводний човен "Сан Хуан" перестав виходити на зв'язок на шляху з порту Ушуайя в місто Мар-дель-Плата. На пошуки субмарини відправили рятувальні кораблі і літаки.