Не так давно американський президент Дональд Трамп потрапив у гучний скандал через соціальні мережі – більше половини його фоловерів у Twitter виявилися ботами. Тобто із 42,5 мільйонів читачів на той момент 53% були не живими людьми, а публікою для масовки.

І якщо свій акаунт лідер США використовує для гучних заяв, які іноді знаходять підтримку, або ж навпаки – викликають хвилю критики, то зовсім інакше ставиться до цього російський прем'єр-міністр Дмитро Медведєв.

Як виявилося, права рука Путіна зміг переплюнути навіть відомого мільярдера із Заходу: близько 70% із всіх, хто підписаний на його Twitter – боти. І це вже загальновідомий, доведений фахівцями факт.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Судячи з публікацій, акаунт йому потрібен тільки для того, щоб про нього, як кажуть, не забували. На піку обговорюваності тієї чи іншої теми у ЗМІ, Медведєв одразу так би мовити ловить хвилю і готовий вступити у перепалку з кожним. Свого часу його "опонентом" у соціальних мережах став і опозиціонер Олексій Навальний.

Прем'єр-міністр РФ почав з запеклих дебатів про розслідування щодо корупції ("Він вам не Дімон", пам'ятають всі), а потім дійшов до того, що почав у прямому сенсі слова мірятися кількістю фоловерів – якщо у Навального ці показники були в тисячах, то у Медведєва навпаки – в мільйонах.

Але після оприлюднення реальних цифр зрозуміло: серед цих людей, як і у списках виборчих бюлетенів у Росії, чимало "мертвих душ".

Дивіться: Він вам не Дімон, розслідування Олексія Навального

Як повідомляв портал "Знай.ua", Медведєв виставив себе на посміховисько у соціальних мережах.