Так багато було написано наукових робіт та зроблено гучних заяв про шкоду роботи за комп'ютером, що на тлі цього всі давно забули, наскільки небезпечні інші види техніки для організму людини. Наприклад, телевізор.

Звичка вечорами передивлятися десятки передач, іноді навіть без особливого бажання, а просто, щоб вбити час, може спровокувати появу серйозних проблем зі здоров'ям, повідомляє Clutch.

Нещодавно це довели вчені з Вермонтского університету в США. В експерименті взяли участь 15 158 добровольців віком від 45 до 64 років.

Згідно їх висновків, у любителів прикіпити до екранів щодня часто розвивається венозна тромбоемболія. Кров у венах починає повільно ставати густою, підвищується ризик інфарктів та інсультів. При чому, у два рази частіше, ніж в інших схильних до серцевої недостатності людей.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Попереджають фахівці і про небезпеку для дітей: якщо малюки часто дивляться мультфільми, у них може сповільнюватися розвиток, а зір стає особливо уразливим. Настільки, що за кілька років доведеться купувати окуляри.

Тому перед тим, як сісти на диван і увімкнути улюблений випуск шоу, або подивитися фільм, краще визначте собі чіткі часові терміни – приміром, не більше години-двох. Після цього варто дати очам відпочити, сходити на прогулянку, або просто хоча б подивитися у вікно, аби переключитися від навантаження.

Дивіться: Телевізор - небезпечна іграшка

Як повідомляв портал "Знай.ua", медики попередили про поширення страшного захворювання.