"Де було краще жити жінкам: у Радянському Союзі, чи в незалежній Україні?", - можливо це питання могло загнати у глухий кут будь-кого, але тільки не відому письменницю Оксану Забужко.

Під час свого виступу у Парижі, нещодавно до неї звернутися саме з таки проханням, і як розповів її колега Андрій Курков, відповідь знайшла доволі влучну і красномовну.

"Молода француженка:"А при СРСР становище жінок було краще або гірше, ніж після розпаду Союзу? Оксана: "Люба! А ви спробуйте місяць-другий покористуватися ганчірочками замість прокладок! Тоді зрозумієте різницю! "- парирувала письменниця.

Куркова це дуже потішило: справді, на очах у численного натовпу, Забужко пояснила на зовсім вже буденному, але яскравому прикладі, чим насправді відрізнялося життя прекрасної половини десятиліття тому і зараз:

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Вчора у Парижі був день Оксани Забужко! Повний зал слухачів і то захват в їхніх очах, то задумлива тривога, в залежності від відповідей Оксани на їхні запитання", - додав він.

Дивіться: Оксана Забужко: Не бійтесь говорити українською

Як повідомляв портал "Знай.ua", Забужко пояснила причини конфлікту між Україною та Польщею.