До Землі наближається гігантський астероїд, який отримав назву Фаетон. Він пролетить дуже близько до нашої планети. Його наближення очікують в грудні 2017 року.

У точці максимального зближення відстань між Землею і астероїдом складе близько десяти мільйонів кілометрів. У масштабах космосу її можна назвати зовсім невеликим, але все ж це досить далеко, щоб падіння великого небесного тіла на Землю можна було не побоюватися, вважають фахівці.

Діаметр астероїда складає близько п'яти кілометрів. Якби космічне тіло таких розмірів зіткнулося з Землею, наслідки для людства могли б бути катастрофічними.

Фаетон цікавий вкрай витягнутою орбітою, через яку в процесі свого руху навколо Сонця він перетинає орбіти всіх чотирьох планет земної групи: Меркурія, Венери, Землі Марса. Він пролетить дуже близько до Сонця, через що і отримав свою назву.

Відомо, що спочатку Фаетон був більшим. Але через те що астероїд час від часу підходить надто близько до Сонця, він розпався на безліч фрагментів. Вчені вважають, що Фаетон - це лише залишки ядра комети.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Топ 5 небезпечних астероїдів

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, в американському місті штату Арізона камери зафіксували яскраве падіння метеорита. Він висвітлив все місто на кілька секунд, після чого перестав горіти.