Кремль ніяк не заспокоїться щодо поставок наступального озброєння в Україну із Заходу. Цього разу представники країни-агресора навіть припустили, що це "підірве" ситуацію.

Відповідну заяву зробив голова комітету Держдуми РФ з оборони Володимир Шаманов, передають росЗМІ.

Таку реакцію він продемонстрував, почув заяву міністра закордонних справ України Павла Клімкіна щодо майбутнього отримання Києвом зброї від Вашингтона. Глава МЗС зазначив, що країні потрібні обладнання, логістична підтримка і тренування, тому що це взаємовигідно.

Шаманов відреагував у кращих традиціях Кремля. Він заявив, що "хотілки" Клімкіна різко дестабілізують обстановку на Донбасі.

"Ті кошти, які він перерахував, всі ставляться до наступальних дій, і, безумовно, це буде позначатися негативно на всіх сторонах процесу, і політичних, дипломатичних, я вже не кажу про військових", – заявив Шаманів.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він звинуватив Вашингтон, якщо той все ж таки поставить зброю в Україну, в безвідповідальності.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Рада національної безпеки рекомендуватиме президенту США Дональду Трампу надати Україні зброю, загальною вартістю 47 млн доларів. Раніше, Конгрес вже схвалив військовий бюджет на 2018 рік, згідно з яким країна остаточно отримає 350 млн доларів на підвищення обороноздатності.