Етнографічний пам'ятник "Овечий пастух -Фрумушика-Нова" став найвищою статуєю чабана в світі.

Як повідомляє прес-служба Книги рекордів Гіннеса, висота одеського пам'ятника 16,5 метра.

"Найвища статуя чабана становить 16,43 м (53 фута 10,8 дюйма) і була встановлена ​​Олександром Паларієвим (Україна) в Одесі, Україна, 1 грудня 2016 року. Паларієв створив статую "Овечий пастух -Фрумушика-Нова", використовуючи 152 метрів кубічних (412 метричних тонн) лабрадориту", - йдеться в повідомленні.

Автор статуї розповів, що загальна вага конструкції - 1080 тонн. Розмір гирлиги - довгою пастушої палицею з гаком на кінці - 16,43 м. Разом з постаментом розмір статуї - 18 м. Фігура чабана складається з 150 кубометрів граніту-лабрадориту, на постамент - 235 "кубів" бетону.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Робота над пам'ятником зайняла більше року.

Рекорд в Харкові

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що в Малих Гімалаях було виявлено ціле кам'яне військо. Всього вчені знайшли близько 200 скульптур воїнів. Влітку поточного року вчені працювали в горах Бенкет-Панджал (Малі Гімалаї). Прямо на поверхні землі на висоті двох тисяч метрів розташувалися кам'яні воїни. Крім них, в тому ж місці знаходилися кам'яні постаменти, плити з різними зображеннями, басейни, облицьовані кам'яними плитами.