Новатор і підприємець Ілон Маск став іконою мільйонів ще за життя. І це не дивно, адже Ілон бореться з глобальним потеплінням і споряджає космічні експедиції. Однак у Маска є і досить велика кількість критиків. Керівнику компанії часто дорікають у недалекоглядності і авантюризмі. Як повідомляє CNBC, серед критиків видно такі помітні постаті як Роберт Лутц, людину, яка пропрацювала все життя на вищих посадах у найбільших автококцернах.

Про відсутність у компанії Tesla роочої бізнес-моделі Лутц заявив після презентації Tesla, на якій компанія показала електричну вантажівку Semi і оновлений спорткар Roadster. "Я продовжую говорити про це протягом останніх трьох років: Tesla не робить нічого, що не могла б легко скопіювати будь-яка інша компанія", - заявив він. Лутц також назвав бізнес-модель Tesla "неспроможною" і припустив, що незабаром компанії може знадобитися додатковий капітал, щоб продовжити своє існування.

"У поточному стані бізнес Tesla не доживе до 2019 року. Немає ніякого "секретного соусу" — компанія використовує такі ж літій-іонні акумулятори, як і всі", - додав він. За словами Лутца, серед головних проблем, що стоять перед виробником електромобілів - витрати, які виходять з-під контролю, неефективний виробничий ланцюжок і відсутність дилерської мережі. Зазначимо, що Роберт Лутц пропрацював у європейському підрозділі General Motors вісім років, після чого перейшов на посаду віце-президента BMW в Європі. Він також працював топ-менеджером у Ford і Chrysler. У 2001 році Він повернувся в глобальне підрозділ General Motors і працював у ньому до 2010 року.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про нову державу техно-секти