Заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв зустрівся з державним секретарем - керівником канцелярії президента Польщі Кшиштофом Щерськім і обговорив проблему недопуску українців до Польщі.

"Ми домовилися працювати спільно, щоб його оптимізувати. Мова йде про значне скорочення, тому що не повинні, на наш погляд, страждати від цього, наприклад, історики, представники громадянського суспільства", - сказав Єлісєєв в ефірі українського телеканалу.

При цьому раніше журналісти уточнили, що список значний. У нього входять не тільки радикали, але також історики та громадські діячі.

Нагадаємо, 17 листопада в Кракові відбулася зустріч консультаційного комітету України та Польщі. У засіданні брали участь заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв і держсекретар - керівник Офісу президента Польщі Кшиштоф Щерській.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Україна і Польща: конфлікт

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що польські представники офіційно підтвердила заборону на в'їзд в країну секретарю Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників АТО, пам'яті учасників жертв війни та політичних репресій Святославу Шеремету.

Згідно з коментарем речника МЗС Польщі Артура Ломпарта, "чорний список" українців вступив в дію. Святославу Шеремету заборонили в'їзд до Польщі через заборону проведення пошуків і ексгумації польських жертв війни та конфліктів на території України.