Поведінка Кремля і його агресія заважає вирішити поточні проблеми в Україні.

Відповідну думку висловив директор з питань безпеки та політико-військових справ у Держдепартаменті США Майкл Мерфі в інтерв'ю "ЛІГА".

"Перешкода для вирішення проблем в Україні - Росія. Поведінка Росії, російська агресія. Росія не імплементує Мінські угоди, створила умови, які не дозволяють СММ ОБСЄ виконувати їх роботу. Тобто, якщо і є проблеми з політичною частиною, вони є результатом умов безпеки, відповідальність за забезпечення яких, якщо чесно, лежить на Росії", – резюмував Мерфі.

За його словами, Штати цілком підтримують і територіальну цілісність і суверенітет країни. Крім цього, США визнають роботу спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на тій території, яка передбачена мандатом.

"Наша політика не зміниться – ми не збираємося визнавати нелегальну анексію Криму, ми будемо захищати суверенні права України і право українських громадян на мир і безпеку", – підсумував Мерфі.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", колишній президент Леонід Кучма заявив, що Росія хоче створити нові кордони з Україною по лінії дотику на Донбасі. Помічник президента РФ Владислав Сурков запропонував спецпредставникові США Курту Волкеру розмістити миротворців ООН на лінії зіткнення, а не на державному кордоні.


Зустріч Волкера з Сурковим: коментар Фесенко