Згідно з українським законодавством, всі українці мають право отримати від держави п'ять різних земельних ділянок на різні потреби: ведення сільського господарства, будівництво дачі або садового будиночка.
Дослідження правозахисної групи "Варта", проведене по всій Україні, показало, що не всі українці знають, що мають право безкоштовно отримати від держави 5 різних земельних ділянок.
Було опитано 5134 людини в 20 областях України і виявилося, що
1. 97,8% українців не знають про те, що мають право безкоштовно отримати 5 земельних ділянок від держави.
2. 78,4% не зверталися в держструктури з приводу отримання хоча б однієї ділянки землі.
3. 93,2% не вірять у можливість прозорого отримання хоча б однієї ділянки.
4. 1,3% готові спробувати отримати один або більше земельну ділянку.

Нагадаємо, що Сумська область за тиждень виділила найбільше земель для військовослужбовців АТО, ніж інші області України.

Читайте також: 890 га Бучанського лісу забрали в Калетника

Про це свідчать результати звіту Госгеокадастра за минулий тиждень. Відомство займається аналізом сфери організації земельних торгів, ведення кадастру і виділення землі учасникам АТО.

В цілому, за тиждень в країні були прийняті 577 рішень про виділення земельних ділянок учасникам АТО та сім'ям загиблих воїнів. Найвищий результат у Сумській області - 254 рішення. Інші показники областей: Рівненська - 74, Львівська - 67, Вінницька - 41 і Чернівецька - 25.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще