Сонце дало і підтримує життя на земній кулі. З корисних справ, яке Сонце регулярно робить для людини, можна було б скласти довгий список. І ця робота здійснюється Сонцем вже мільярди років. Наше центральне світило найбільший з відомих нам трудівників. Проте мало кому з нас відомо, що і Сонце занурюється в сон. Ні, сонячний сон не збігається із земною темрявою, як здавалося нашим предкам. Як повідомляють російські ЗМІ, цикли сонячної активності тривають довше десятиліття і останнім часом зберігають завидну стабільність.
Дослідження, які тривають протягом шести десятків років, показують варіативність максимальної позначки рівня сонячної активності. Останні спостереження за Сонцем демонструють стабільність і послідовність його сну. У палаючої зірки зафіксований цикл протяжністю 11 років, який володіє максимальною точкою активності, а також мінімальною. При найвищій позначці енергія світила досягає власного піку, провокуючи величезні викиди. Під час сну поверхня Сонця перебуває у спокої, а чисельність вибухів скорочується.


Одне з досліджень астрономів показало, що мікрохвилі випромінювання демонструють активність зірки. Вчені виявили незмінність ступеня НВЧ-випромінювання в моменти моніторингу за п'ятьма сонячними фазами. Фахівці припускають, що це відкриття дасть можливість зрозуміти процеси появи магнітних полів зірки, які здатні генерувати сонячні плями і інші прояви активності.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про ворон-прибиральниць