Найбільшу ядерну загрозу для світу та європейських країн зокрема на даний час складає зовсім не КНДР, як припускали раніше. Націлити на боєголовки та розгорнути ракетні комплекси на території Білорусі найближчим часом збирається Росія.

Таку точку зору нещодавно висловив політичний оглядач Роман Яковлевський.

Експерт нагадав, скільки побоювань було навколо військових навчань "Захід-2017", більш того – вони були не безпідставними.

"Кожен раз реальнішою стає поява в Білорусі, я підкреслюю, російської ракетної бази. Її приблизний аналог вже існує в місті Гюмрі у Вірменії, де стоять" Іскандери ". Напередодні недавньої раптової зустрічі президента Білорусі Лукашенка з українським президентом Порошенко в Еміратах відбулися випробування білоруської системи залпового вогню "Полонез" в Гомелі", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

На думку Яковлевського, потрібно бути напоготові всім державам Європи і в тому числі – Україні, через оновлену угоду про двостороннє військове співробітництво між Росією та Білоруссю.

Фото: Ракетний потенціал країн світу

"….це модернізовані "Полонез" з дальністю дії до 300 кілометрів. А від Гомеля до Києва всього 265 кілометрів. Я не виключаю, що Лукашенко підготувався до передачі Порошенко якого-го меседжу з Москви ", - застеріг фахівець.

Фото: Ядерні запаси Росії

Причиною тому білоруський політог називає прагнення Кремля відновити статус "наддержави" і посилити свій вплив не тільки в якомусь окремому регіоні, а й у світі. Не так давно це підтвердили й десятки литовських істориків: Росія справді досі марить планами про "відродження Радянського Союзу", і збирається перекинути всі можливі воєнні ресурси на свої бази (у першу чергуг – у Білорусі), аби протиставити цю сумнівну міць Заходу.

Дивіться: ядерні загрози світу: безпека АЕС, водневі бомби

Як повідомляв портал "Знай.ua", Польща попередила Україну про підготовку РФ до масштабної наступальної кампанії.