Літак радіотехнічної розвідки військово-повітряних сил США Boeing RC-135W пролетів у небі над Калінінградською областю Росії.

Маршрут американського літака показав сервіс, що відслідковує переміщення військових літаків, Mil Radar на сторінці у Twitter.

На мапі можна побачити, що Boeing вилетів з військової авіаційної бази Королівських військово-повітряних сил Великобританії Мілденхолл і пролетів вздовж західного та південного кордонів Калінінградській області. Західний кордон він пролетів двічі (в одну і іншу сторону), а південну - тричі. При цьому літак перебував у повітряному просторі Польщі та не порушував російський кордон.

Російські пропагандистські ЗМІ негайно відреагували на політ американського літака та встигли назвати його "провокацією".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Ось сновигають, сновигають де завгодно, а потім трохи що - ображаються", - пишуть росіяни у Twitter.

Boeing RC-135 - сімейство великих розвідувальних літаків, які використовуються ВПС США та Королівськими ВПС для збору, обробки та передавання розвідувальної інформації. За основу літака взято Boeing C-135 Stratolifter.

Дивіться показовий політ Boeing RC-135

Як повідомляв портал "Знай.ua", на думку міністра оборони Польщі Антонія Мацеревича, сучасні відносини між Росією і Заходом навіть гірше, ніж були за часів холодної війни.