Російська агресія на окупованих територіях Донбасу призвела до того, що в регіоні практично гуманітарна та екологічна катастрофи.

Про це заявив глава українського МЗС Павло Клімкін під час виступу на Міжнародному форумі з безпеки в Галіфаксі, Канада. "На Донбасі зараз панує майже гуманітарна та екологічна катастрофа, оскільки значна кількість вугільних шахт - затоплені, водо- і електропроводи стають метою обстрілів, проте росіяни не реагують, оскільки вони задіяні в контрабанді, "чорних" і "сірих" операціях в регіоні", - заявив міністр і підкреслив, що вважає просто необхідним спонукати світову спільноту посилювати тиск на Російську Федерацію.

"Нам слід проявляти більше солідарності і здійснювати на Росію більше політичного тиску більшою кількістю санкцій, однак спільної позиції з цього приводу немає", - сказав Клімкін і зазначив, що світові потрібно скоординуватися і вибрати єдину лінію поведінки, щоб виграти гібридну війну, яку веде Кремль.

Експерти впевнені, що бойові дії, що ведуться зараз на окупованих територіях, ведуть не тільки до людських жертв, але і жертв гуманітарних та екологічних.

Клімкін про наслідки російської агресії на Донбасі

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, у Трампа зробили гучну заяву з приводу допомоги Україні.