Два роки тому NASA почало унікальний експеримент, в якому відправила людину в космос для аналізу впливу космосу на людину.

"Піддослідної свинкою" став астронавт Скотт Келлі, у якого існує брат-близнюк на Землі. Коли Келлі повернувся, у нього і його брата взяли аналізи для порівняння змін. Як виявилося, у космонавта, який провів у космосі рік, є суттєві зміни в мозку і навіть в генах.

"Без сумніву, космічне агентство планує відправити на орбіту ще кілька астронавтів на тривалий термін, і наша задача - постаратися виконати цю вимогу", - говорить Ден Хартман, заступник директора програми МКС. - "Я не бачу можливостей здійснення цього експерименту, поки ми літаємо на "Союзах". Але як тільки у справу вступлять комерційні команди, і ми доб'ємося регулярності, тоді астронавти, що залишаються в космосі на цілий рік, стануть звичайною справою".

Інформація про те, як впливає невагомість і космос на людину в тривалій перспективі необхідна для організації далеких перельотів, наприклад, для колонізації Марса, або регулярніх польотів на Місяць.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Раніше NASA показало відео про те, як змінилася наша планета за останні 20 років. Вплив господарської діяльності людства на планету настільки велике, що поступово призводить до потепління клімату. Такого роду зміни не пройдуть безслідно для самих людей. Глобальне потепління призводить до затоплення одних населених пунктів і опустелювання великих територій в іншій частині планети. Фахівці NASA створили трохи похмурий ролик, що демонструє зміна вигляду планети за останні 20 років.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що робот показав приклад двієчникам.