Варшава не може вказувати Києву, яких героїв вибирати, однак не має наміру мовчати про злочини УПА проти поляків на Волині.

Про це сказав голова Інституту національної пам'яті (IPN) Польщі Ярослав Шарек, передає "Укрінформ".

"IPN не може визначати українського народу, яких героїв він повинен собі вибрати. Однак інститут не може мовчати про злочини проти поляків, здійснених на Волині та східної Малопольщі", - сказав Шарек.

При цьому польський фахівець вважає, що українців і поляків можуть об'єднати інші герої. Наприклад, Симон Петлюра чи генерал Марко Безручко, який захищав місто Замосць від більшовиків.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

За його словами, між країнами зараз спостерігається хороша кооперація з обміну архівними документами. Вже через кілька тижнів будуть опубліковані 1,5 тис. сторінок архівних документів на польській та українській мовах, які стосуються діяльності комуністичних органів безпеки проти ОУН і УПА на польських землях.

Україна і Польща: конфлікт

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що польські представники офіційно підтвердила заборону на в'їзд в країну секретарю Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників АТО, пам'яті учасників жертв війни та політичних репресій Святославу Шеремету.