У Білорусі спецслужби затримали ще одного громадянина України.

Як повідомляє портал Рoliteka, про це йдеться у зверненні на ім'я посла України в Білорусі Ігоря Кизима від в. о. голови правління ПАТ "Завод обважнювачів".

Так, стало відомо, що глава підприємства Олександр Скиба (місто Костянтинівка, Донецька область) 15 листопада приїхав до Мінська у відрядження, щоб провести переговори з "Мінським тракторним заводом", з яким українське підприємство уклало договір на поставку продукції для ливарного виробництва білоруського заводу.

Чоловік приїхав до столиці Білорусі о 16:15 і в той же день мав повернутися до України. Однак на зв'язок Скиба вийшов тільки наступного ранку. Українець подзвонив дружині з невідомого білоруського номера і повідомив, що його затримали співробітники КДБ Білорусі.

"Намагаючись дізнатися долю нашого співробітника я звернувся по телефону, знайденому в мережі Інтернет, до Оперативного чергового Управління КДБ Білорусі в м. Мінськ із запитом про затримання нашого співробітника. Людина, яка представилася заступником оперативного чергового, підтвердила мені факт утримання нашого співробітника в цій установі", - написав в. о. голови правління ПАТ "Завод обважнювачів".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще


У відповідь на лист співробітник КДБ Білорусі не вважав за потрібне розповісти про обставини і мету затримання Олександра Скиби, зазначивши лише, що передзвонить, якщо виникне така необхідність.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, як в Білорусі відреагували, коли минулого разу на їх території пропав громадянин України.