В опалювальному сезоні 2017/18 субсидії на комунальні послуги отримали 6,6 млн українських родин.

Про це повідомляє "Стіна".

У Мінсоцполітики відзвітували, що із загальної кількості компенсацій 5,8 млн - це житлові субсидії, ще 800 тисяч - субсидії на тверде паливо. Варто відзначити, що в цьому опалювальному сезоні кількість одержувачів субсидій скоротилася майже на 1,5 мільйона сімей.

За даними Мінсоцполітики, програмою житлових субсидій в опалювальному сезоні 2016-2017 років скористалися 7,4 мільйона родин, що становить близько 44% від усіх домогосподарств України. При розрахунку розміру субсидії на опалювальний сезон 2017-2018 років враховувалися доходи за I і II квартали 2017 року.

Субсидію автоматично розрахували тим, кому в травні цього року допомога була перепризначена на новий період 2017-2018 років.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, у листопаді українці отримають рахунки за опалення. Базові критерії отримання субсидій залишилися ті ж. Знижки призначаються, якщо витрати сім'ї на комунальні платежі перевищують 15%.

Нововведення:

1. Автоматичне продовження статусу отримувача субсидії на наступний період. Якщо сім'я вже подавала заяву на отримання допомоги, субсидія на новий сезон буде нарахована автоматично.

2. Можливість отримувати субсидію навіть із боргом за оплату послуг більше двох місяців, якщо є документальне підтвердження недавньої оплати або угоди про реструктуризацію боргу.

3. Громадяни, які раніше не могли оформити субсидію через відсутность реєстрації, мають можливість повторно звернутися в органи соціального захисту на підставі договору оренди житла, оформленого у довільній формі.

4. Тепер покривати субсидіями будуть період з 15 жовтня по 15 квітня. Це нововведення не стосується мешканців багатоповерхівок, а от у мешканців приватних будинків держава забрала місяць опалювального сезону. Раніше субсидія на опалення поширювалася на період з 1 жовтня по 30 квітня.

5. Якщо сім'я живе в дачному кооперативі, але там не зареєстрована, вона може претендувати на субсидію, яку будуть платити з місцевих бюджетів.

Дивіться сюжет про субсидії

Як повідомляв портал "Знай.ua", Верховна Рада прийняла закон про житлово-комунальні послуги, який передбачає договори на надання комунальних послуг в Україні як з індивідуальними, так і колективними споживачами.