До 2020 року українська армія повинна остаточно перейти на стандарти НАТО – такі рамки визначили наші іноземні партнери. Перші кроки у цьому напрямку вже розпочато. Нехай і не все йде за планом, але поступово змінюється система харчування, озброєння, виготовляються нові типи форми для солдатів.

Головними союзниками у боротьбі з агрессором (а саме заради цього і посилюється міць ЗСУ) вважається Канада та США. Останні, попри тривалі суперечки, все ж розуміють небезпеку путінського війська і погодилися допомагати Україні протитанковими ракетними комплексами, сучасними радарами та дронами.

На кого орієнтуватися військовим, та які зміни очікують армію найближчі кілька років, можна зрозуміти тільки у порівнянні. Яскравий приклад тому, чим відомі кадровики у США, нещодавно з'явився на каналі Military Channel в YouTube.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Ці кадри підтверджують, шо Україна справді отримала у наставники боєздатного союзника, який за лічені години може розбити противника у будь-якій точці.

"Швидкий глобальний удар" – саме так охрестили нову оборонну концепцію у Пентагоні.

Дивіться: United States Military Power 2017, "The Leader"

Інноваційні системи на кораблях ВМС США, потужні боєголовки, гіперзвукові ракети Boeing X-51, здатні летіти на швидкостях, що перевищують швидкість звуку в 5 разів, системи спостереження та прилади нічного бачення, яким позаздрять розвідники будь-якої країни світу – вже зовсім скоро ми підемо за таким же сценарієм, приєднавшись до півтисячі баз, що розкидані по всій Європі.

Тому скільки б не виникало конфліктів, головну тезу, на якій тримається світовий порядок, ще не спростував ніхто: цілісність держави та її свобода залежить від того, наскільки майстерно захищають її кордони. А США нам готові сприяти – нещодавно у цьому запевнили дипломати, поставивши крапку у всіх пересудах.

Як повідомляв портал "Знай.ua", названі умовні терміни завершення військової реформи в Україні.