В Україні розпочався новий опалювальний сезон, а громадяни зі страхом чекають на платіжки за перший місяць.

Портал etcetera розповів, скільки українці платять за квадратний метр у різних містах України. Як виявилось, найбільше не пощастило мешканцям Сєвєродонецька на Луганщині. Квадратний метр опалення у цьому місті коштує 46,24 гривні. Таким чином, власнику типової двокімнатної квартири доведеться платити по 2124 гривні на місяць.

Протилежна ситуація у Львові. У Західній столиці квадратний метр опалення коштує 26,58 гривень, а місячна вартість тепла у двокімнатній квартирі становитиме 1220 гривен.

При цьому найдешевше опалення традиційно залишається в містах-супутниках АЕС. Зокрема, в Южноукраїнську платять 4,6 грн за кв. метр, а в Енергодарі та Нетішині - менше 3 грн.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також наведено дані про співвідношення вартості опалення у двокімнатній квартирі до середньої зарплати у місті. Киянам легше сплатити високі тарифи, ніж мешканцям Житомира низькі.

Дороге опалення в Україні пов'язане з подорожчанням енергоресурсів. Газ у 2013 році в гривневому еквіваленті став дорожчий в 10 раз. Вугілля лише за останній раз подорожчало вдвічі. Тепер ціни відповідають світовим.

"Дешевим" опалення вже не буде. З кожним роком на плечі споживачів дедалі більшим тягарем лягає необхідність масової заміни теплотрас, більшість з яких були прокладені ще в 60 - 70-х роках і з тих пір їх тільки "латали".

Дивіться сюжет про субсидії

Як повідомляв портал "Знай.ua", Державний банк розвитку Китаю повідомив про завершення генерального кредитної угоди на суму 3,656 млрд доларів від 25 грудня 2012 года с "Нафтогазом України".