Кожна господиня знає, скільки реально часу доводиться витрачати на те, щоб приготувати смачний борщ. Особливо, коли біля тебе на кухні вже крутиться ціла зграя голодних домочадців, яким треба усе подати швидше. А ми так часто втомлюємося на роботі, що не готові стояти біля плити годинами.

Вихід є – чому б не зробити заготовки заправки, які значно полегшать вам життя? Найпростіший варіант – овочева, вона довго зберігається і навіть може зійти за салат, якщо вже на борщ немає сил, повідомляє Clutch.

Вам знадобиться:

0,5 кг квасолі

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

1,5 - 2 кг томатів

1 кг перець болгарський

1 кг моркви

2 кг капусти білокачанної

0,5 л олія соняшникова

3 ст. л. сіль

1,5 ст. л. цукру

150 гр оцту

Рецепт приготування:

Замочіть квасолю, доки вона не стане м'якою, відваріть її до готовності. Бульйон не зливайте, його потім теж можна додати у заправку.

Поріжте на шматочки помідори і пропустіть їх через м'ясорубку.

Потім треба промити, почистити і натерти на великій тертці моркву, натушкувати капусту. Змішайте всі овочі, посоліть, додайте цукор та масло, ще раз перемішайте та поставте на плиту. Варити слід годину на невеликому вогні і зрідка не забувати помішувати.

За 15 хвилин до готовності засипайте квасолю. Якщо заправка вийшла густою, то розбавте бульйоном і нехай вариться ще 10-15 хвилин. Перед тим, як зняти із плити, долийте оцет і змішайте. Залийте все у стерильні банки.

Дивіться: як приготувати заправку для борщу

Як повідомляв портал "Знай.ua", зібрані кращі рецепти страв до новорічного столу.