Росія збирається використати річницю початку другого Майдану для розхитування ситуації всередині України, оскільки ця дата є дуже зручною в цьому плані для Кремля. На сьогодні в небезпеці знаходяться всі регіони країни, адже противник користується всіма протиріччями, які існують в українському суспільстві.

Таку думку висловив військовий експерт, полковник запасу, представник Уповноваженого з питань захисту прав військовослужбовців Святослав Стеценко.

Підривна діяльність з боку Росії, зокрема може бути і на соціальному грунті, і на етнічному грунті, і на основі завершення війни на умовах Росії - тобто мир за всяку ціну, - вважає Стеценко.
"Зрозуміло, нам патріотичні заходи проводити потрібно, але потрібна і велика робота, як Служби безпеки, правоохоронних органів, так і організаторів масових заходів для того, щоб не допустити подібних провокацій", - сказав експерт в інтерв'ю "Обозревателю".

Хоча гарантувати, що їх не буде, за оцінкою представника омбудсмена, неможливо.

Він зазначає, що і Одеська, і Запорізька області є небезпечними з огляду на те, що у промосковських сил там залишається свій вплив.

"У Києві потужні промосковські виступи на зараз неможливі. Але провокації, спрямовані проти патріотичних сил під час масових заходів, можуть бути. Брати це до уваги потрібно, але боятися і в зв'язку з цим сидіти ізольовано будинку українцям не варто", - додав Стеценко.

При цьому, як прогнозує експерт, істотних загострень або наступу до річниці Майдану на фронті чекати не варто - це малоймовірно.

"Для запобігання таких потрібна належна підготовка, яку наші розвідувальні органи, впевнений, мають. Локальні обстріли і атаки при цьому не виключені", - резюмував Стеценко.

Як повідомляв портал "Знай.ua", правоохоронці затримали у Києві двох жителів Закарпаття, яких підозрюють у підготовці теракту в столиці.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще