Сучасна медицина підкорює все нові висоти. Сьогодні вже проводяться операції по пересадці штучних органів, віртуальні консультації, обробка великих даних, стрімко розвивається біоніка, а лікування спускається на молекулярний рівень. Тим не менш, є погані новини. Антибіотики перестають діяти, а віруси мутують швидше, ніж для них встигають придумувати вакцини. Як повідомляє портал Futurism, така ситуація, що накладається на швидке зростання населення планети, може призвести до глобальної пандемії вже в найближчі десятиліття.

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я попереджають, що без нових ліків людство може відкотитися назад у минуле, коли звичайна інфекція або хірургічна операція призводила до загибелі людини. Віруси також стають все більш стійкими до вакцин і лікарських препаратів. Епідеміологи з Центру контролю і профілактики захворювань попереджають, що мутований вірус пташиного грипу (A H7N9) може стати причиною глобальної пандемії, яку важко буде зупинити.

Експерт Джеральд А. Еванс попереджає — протягом 50 років людству доведеться зіткнутися з глобальної пандемією. Але коли саме це станеться і який патоген спровокує спалах, поки не знає ніхто. Однак Еванс вважає, що причиною стане респіраторний зоонозний вірус, джерелом якого виступають тварини. На думку біолога, проблему зможе вирішити стабільний нагляд за розповсюдженням захворювань. Системи нагляду все ще діють за застарілою схемою потребують реформування. Також Еванс вважає, що без кооперації між країнами не обійтися. Але поки ситуація на світовій політичній арені до цього не схиляє: "Зараз світова політика все більше орієнтована всередину, тому нам навряд чи вдасться добитися [кооперації] найближчим часом".

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про вплив чуми на геном жінок