Незважаючи на те, що ГПУ втратила повноваження щодо здійснення досудового розслідування злочинів, підслідних ДБР, генпрокуратура готується повідомити про підозру одному з представників керівництва держави.

Про це на брифінгу 20 листопада заявив генпрокурор Юрій Луценко.

"Цього тижня, я думаю, що ми будемо пред’являти підозру одному з діючих керівників державної влади", - сказав Луценко в ефірі "112 Україна".

Він додав, що, згідно з законом, в ГПУ вже немає права це робити, але все одно зробить.

"Ми не маємо на це права. Чи це зупинить справу? Ні. Ми допитаємо його і передамо повний текст підозри до НАБУ", - сказав Луценко.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як відомо, Державне бюро розслідувань (ДБР)мало почати функціонувати з 20 листопада 2017 року і, відповідно, розпочати досудове слідство справ, які зараз розслідуються органами прокуратури.

Водночас, досі ДБР не розпочало своєї діяльності, а з 20 листопада 2017 року слідчі органи прокуратури втрачають повноваження щодо здійснення досудового розслідування злочинів, підслідних бюро.

Ситуацію мав виправити законопроект 7278, який би продовжив повноваження ГПУ у цих справах до 1 січня 2019 року. Однак, проект досі не був включений у порядок денний засідання Верховної Ради.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 16 листопада директором Державного бюро розслідування конкурсна комісія обрала Романа Трубу.