Людство нічого не створює марно. Рано чи пізно будь-яка дрібничка знаходить своє корисне застосування. Так нещодавно, як повідомляють російські ЗМІ, представники космічного агентства NASA оприлюднили інформацію, згідно з якою орігамі, японська техніка складання паперових візерунків , допомагала ракетобудівникам розвивати просторове мислення. Ряд складних завдань орігамі дійсно були пізніше використані при розробці технічних рішень для космічних апаратів.

Суть орігамі полягає в тому, щоб за схемою скласти фігурку з паперу. Інструкція до деяких з них може зрівнятися з кресленням для космічного апарату. Тому не дивно, що таке заняття допомагає фахівцям вирішувати масштабні проблеми в мініатюрі.

Одним з яскравих прикладів дії японського декоративного мистецтва може послужити космічний телескоп Starshade. Він був заснований на ескізі "ірису". У розкритому стані пристрій схожий на велику квітка ніби соняшника. Для його транспортування із Землі в телескоп можна скласти, помістити контейнер і на ракеті відправити в космос. Коли Starshade розкриється, він досягне 26 метрів в діаметрі і буде здатний показати екзопланети в глибинах космічного простору.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про найбезпечніший дрон

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще