Дарвін пояснив людству, як саме розвивалося життя на Землі. І його теорія еволюції досі залишається основною версією цього процесу. Проте вона не дає відповіді на питання, що послужило поштовхом до виникнення життя на нашій планеті. Якщо відкинути релігійні варіанти, то гіпотези можна умовно поділити на дві основні категорії. Згідно першої групи думок, життя зародилося на Землі самостійно, внаслідок наявності відповідних природних умов. Згідно другої версії, життя на нашу планету було привнесено ззовні. Як повідомляють російські ЗМІ, одним із шляхів можливого проникнення життя на Землю мыг бути космічний пил.

Живі мікроорганізми можуть долати величезні відстані у відкритому космосі, потрапляючи на космічний пил. Відповідну гіпотезу нещодавно висунули британські вчені з Единбурзького і Корнельського університетів. На думку дослідників, живі організми можуть стикатися з космічним пилом на висоті до 150 км від земної поверхні і далі поширюватися по Всесвіту.

Фахівці вважають, що одного разу такий же спосіб життя зародилося і на нашій планеті. Ця теорія створює, як стверджують вчені, нові версії того, як взагалі можуть формуватися позаземні цивілізації. Раніше повідомлялося, що міжнародна група вчених прийшла до висновку про можливість виявлення придатних для життя планет за допомогою хімічного аналізу космічних штормів. Вони, на думку дослідників, здатні переносити на собі сліди органічних речовин, захоплених з екзопланет. Ці сліди можна виявити за допомогою спеціального обладнання.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про сонячний сон