У 2014 році аеромобільна бригада вирушила до Криму для боротьби з окупантами під час захоплення парламенту, але командування розгорнуло її в останній момент.

Відповідну інформацію надав дисидент, політик і колишній народний депутат України Степан Хмара, передає "Гордон".

"Коли захопили кримський парламент, його будівлю разом із загарбниками треба було зрівняти з землею! Я знаю, що в однієї з аеромобільних бригад було завдання летіти туди, і наскільки мені відомо, розгорнули їх назад на базу, вже коли вони в повітря піднімалися", – повідомив Хмара.

Він зазначив, що ненавидить "брехунів", які кажуть, що в Україні не було армії. Політик підкреслив, що вона була ослаблена, керівництво інфільтрувана московською агентурою. Але аеромобільні війська чудово могли впоратися із завданням.

Хмара заявив, що потрібно було чинити серйозний опір. В такому разі Росія не розв'язала б відкриту війну на Донбасі.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Не посміли б. Чому? Тому що їй довелося б визнати: вона пішла війною на іншу державу і загарбала частину території. Ви розумієте, які могли бути наслідки? Кожна країна ООН дала б цьому оцінку, за винятком дрібних маріонеток, які очі на все закривають. Тому "зелених чоловічків" потрібно було відразу знищити", – резюмував він.



Як повідомляв портал "Знай.uа", командир 46-го батальйону ЗСУ "Донбас-Україна" В'ячеслав Власенко з позивним "Філін" розповів, що його підрозділ знищив у 2016 році багато батальйонів бойовиків, десантників РФ і кадрових військових Росії під Мар'їнкою.