Доля 460 кілограмів золота, що належать одному з наближених до колишнього президента України Віктора Януковича і зберігалися у Швецарії, опинилася під великим знаком питання.

Як повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко під час брифінгу, ГПУ і швейцарські правоохоронці "втратили контакт" стосовно заарештованого дорогоцінного металу.

"Швейцарія підтвердила нам, що це золото дійсно виявлено. Після цього ми поки не можемо відновити контакт зі швейцарськими колегами", - заявив генпрокурор.

Луценко також додав, що найближчим часом планує відправити до Швейцарії одного зі своїх заступників для з'ясування ситуації.

Дивіться: Як виглядають півтонни золота соратника Януковича

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

На запитання журналістів, хто є власником майже півтонни золота, очільник ГПУ відповідати відмовився. За даними ЗМІ, воно належить народному депутату Сергію Кацубі та його братові, екс-заступнику голови "Нафтогазу України" Олександрові Кацубі. Луценко цієї інформації не підтвердив, але сказав, що знає, чиє золото.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у генпрокуратурі вирішили прикупити два елітні позашляховики Nissan X-Trail. За авто планують викласти 1,8 млн гривень.