Наврядчи на сьогоднішній день когось можна здивувати кінематографічними сценами космічних битв. Проте ви і справді здивуєтеся, коли зрозумієте, що потужність показаної у фільмах зброї не перебільшена, а навпаки, в сотні разів применшена. Недавні розрахунки, пов'язані з запуском міжпланетного апарату з допомогою лазерних гармат показали, що отримана таким чином енергія може бути використана в якості зброї, переважаючої ядерну бомбу. Як повідомляє dailytechinfo, подібний метод дозволив би розігнати 100-тонний снаряд до 2% швидкості світла всього за 122 секунди.

Для порівняння, головний калібр лінкора розганяє снаряд у своєму стволі з прискоренням у 49 тисяч метрів за секунду в квадраті. І для того, щоб розігнати снаряд з таким прискоренням до 2 відсотків від швидкості світла потрібно було б знаряддя зі стволом, дліною 367 347 кілометрів, що можна порівняти з відстанню між Землею і Місяцем, яке складає 384 400 кілометра. Природно, що розмістити на Землі лазерну установку, потужністю 70 гігават, не вийде через проблеми, пов'язані з величезною кількістю потрібної їй енергії.

Але така установка може бути розміщена на Місяці, де на квадратний кілометр поверхні падає близько одного гігавата сонячної енергії. Якщо опустити поки проблеми, пов'язані з необхідністю виготовлення панелей сонячних батарей прямо на місці, ефективністю перетворень сонячної енергії в енергію світла лазерів і, потім, в кінетичну енергію, то місячна лазерна "гармата" буде здатна робити один постріл за дві хвилини, посилаючи снаряд, потужність якого порівнянна з потужністю ядерного заряду.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про космічні ліки від раку

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще