З наступного року українцям доведеться оплачувати послуги водопостачання і за себе, й "за того хлопця".

Як передає UBR, відповідно до закону "Про комерційний облік комунальних послуг", за спожиту воду потрібно буде розраховуватися за показниками загальнобудинкових, а не індивідуальних лічильників, оскільки саме вони вважаються приладом обліку.

Тому, впевнені експерти, через таке нововведення людям доведеться платити за комуналку сусідів.

Для прикладу: якщо будинковий лічильник на воду покаже, що всі мешканці спожили 900 куб.м води, а сума всіх платіжок квартирних лічильників становить 700 куб.м, різницю в 200 куб.м розділять між всіма квартирами.

За словами фахівців, "внутрішньобудинкові втрати води" можуть виникнути, якщо протікає водопровідна система, якщо частина квартир використовують магніти для того, щоб перекрутити показання лічильників.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Дивіться: Чого чекати від нового закону про житлово-комунальні послуги

Аби уникнути подібного, координатор житлових програм ГО "Опора" Тетяна Бойко радить використовувати антимагніти. Один такий пристрій, за її словами, коштує близько 15 гривень.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", в опалювальному сезоні 2017/18 субсидії на комунальні послуги отримали 6,6 млн українських родин.