Зелена енергетика поступово приходять на зміну традиційним джерелам. Однак про повне вирішення проблеми говорити ще далеко. Особливо гостро проблема використання нафтопродуктів стоїть у великих містах, які страждають від забруднення повітря. Деякі країни намагаються вирішити проблему, впроваджуючи громадський електротранспорт. Однак технологічна компанія Bio-Bean робить ставку на поєднання приємного з корисним. Винахідливі британці вирішили виробляти біопаливо з кавової гущі. Як повідомляє ВВС, перший подібний автобус почав курсувати по Лондону вже в понеділок.

Таке пальне виготовили з кавового масла, отриманого з відходів кави, і дизельного палива. В Bio-Bean кажуть, що мають досить кавового масла для того, щоб забезпечити рух одного автобуса протягом року. Департамент транспорту Лондона все частіше використовує біопаливо для скорочення транспортних викидів.

Біопаливо, виготовлене з використанням відходів, таких як кулінарне масло і жир від обробки м'яса, вже використовують багато з 9500 автобусів столиці. Проте це вважається першим випадком, коли біопаливо, отримане з кави, ввели в систему громадського транспорту Лондона. За інформацією компанії, щорічно жителі Лондона виробляють 200 тисяч тонн кавових відходів.

Компанія забирає кавову гущу з кафе і фабрик з виробництва розчинної кави і видобуває з цієї гущі кавове масло на своїй фабриці. Потім отримане масло переробляють на біопаливо B20. Компанія підрахувала, що британцям потрібно випивати більше 2,5 млн чашок кави, щоб забезпечити достатню кількість біопалива. Тоді автобус зможе їздити на ньому цілий рік. Шість тисяч літрів кавового масла вже виробили.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про Чорнобиль на Марсі