День гідності і свободи, безсумнівно, одне з найважливіших свят в Україні. Тому не дивно, що 21 листопада щорічно проходить чимало заходів. Але, події, завдяки яким ми відзначаємо День гідності і свободи не тільки цікаві, але і трагічні. І, звичайно, ця доленосна для України подія залишила величезний слід у культурі. Про "Євромайдан" пишуть книги, знімають кіно і співають пісні. І у річницю цієї події ми вирішили написати вам про найкращі фільми про Майдан.

Кращі фільми про Майдані

Революція гідності, 2014, Україна

У цьому фільмі відображені найбільш вражаючі кадри за весь час Євромайдану. Крім цього, у фільмі ви зможете побачити, як українці осмислюють пережите і відповідають на болючі питання, як жити далі.
Автор - Олександр Семирядченко

Майдан, 2014, Нідерланди, Україна

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Одна з найціквіших кінострічок про Майдан. Тут показані випадкові сцени, зняття статичною камерою. Цей фільм був представлений на фестивалі в Каннах.
Режисер - Сергій Лозниця.

Все палає, 2015, Україна

Стрічка про універсальний рід повстань і протестів особливого виду. Хоча звучить не дуже цікаво, але цей фільм про Майдан вартий уваги, як мінімум, тому що отримав нагороду німецького кінофестивалю DOK Leipzig, як "видатний східноєвропейський фільм".
Автори - Олександр Течинский, Олексій Солодунов, Дмитро Стойков

Бійня на Майдані, 2014, США, Україна

Цей фільм розповідає виключно про події 20 лютого 2014 року, коли на Майдані було вбито понад 50 осіб.
Режисер – Джон Бек Хофман

Зима у вогні, 2015, США, Великобританія, Україна

Цей фільм отримав кілька нагород на престижних європейських кінофестивалях, включаючи а приз глядацьких симпатій в Торонто і був номінантом на Оскар, як найкращий документальний фільм.
Режисер – Євген Афинеевський

Нагадаємо, що сьогодні в Україні відзначається День гідності і свободи.