Дослідження вчених доводить, що популяція австралійських коал різко скорочується. За прогнозами експертів, у найближчі десятиліття вирубка евкаліптових лісів повністю зітре з лиця землі цей вид.

До таких висновків прийшли фахівці Королівського товариства захисту тварин і австралійського підрозділу Всесвітнього фонду дикої природи. Експерти припускають, що є велика ймовірність, що "наші онуки ніколи не побачать коал в дикій природі".

Основна причина їх зникнення - це вирубка евкаліптових лісів. Ця територія є не тільки будинком коал, але і головним джерелом їх живлення, оскільки вони харчуються тільки листям і корою евкаліпта.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Також цю територію використовують для спорудження нових житлових будинків. Одним з прикладів є будівництво в місті Кемпбеллтаун, штату Новий Південний Уельс. Тут планують побудувати більше 33 тисяч будинків на території лісу, де мешкає понад 300 коал. Якщо проект реалізують, то він розділить ліс навпіл. У пошуках їжі коали змушені будуть виходити в житлові райони, забиратися у двори мешканців, перетинати небезпечні дороги, де вони можуть потрапити під машину.

“Ми розуміємо необхідність додаткового житла. Однак ми просимо, щоб були проведені відповідні екологічні обстеження, щоб для коал створили належні умови для збереження їх для майбутніх поколінь", - говорить доглядач дикої природи Клер Говер.

"Ми не хочемо зупиняти прогрес, але ми повинні враховувати вразливість коал перед ним", - зазначає координатор Сіднейської дикої природи Ронда Філіпс.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що зруйновані головні міфи про клонування.