Посол України у США Валерій Чалий заявив, що Рада національної безпеки США підтримує надання Україні летальної зброї оборонного характеру.

За інформацією "Укрінформ", саме таким чином дипломат прокоментував матеріал американських ЗМІ про те, що РНБ порекомендувала президенту США Дональду Трампу ухвалити рішення щодо озброєння України.

"Всі мої контакти й попередні зустрічі в Раді національної безпеки підтверджують, що в РНБ є підтримка України не тільки загальна, але й стосовно надання оборонних озброєнь", - сказав Чалий.

Однак, за словами посла, Трамп все ж прийматиме власне рішення щодо озброєння. Крім того, зараз у Вашингтоні розглядається новий законопроект про виділення коштів по лінії Пентагону.

"В цьому документі є 300 млн доларів для України, в тому числі на летальну зброю оборонного характеру - до 50 млн доларів. Палата представників і Сенат проголосували, очікується підпис президента Сполучених Штатів", - зазначив Чалий.

Популярні новини зараз
Нові суми у платіжках змусять брати мікропозики: кому підвищать тарифи аж на 80% Експерти назвали жіночий предмет, який брудніший навіть за унітаз: ви ніколи їх не чистите Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень
Показати ще

Крім того, підкреслив він, усі поради президенту щодо такого роду озброєнь прийняті і Пентагоном, і Державним департаментом.

"Уся велика підготовча робота проведена. Залишається рішення президента США, який має для цього і кошти, і політичні поради", - зазначив Чалий.

Нагадаємо, минулого тижня центральний американський телеканал ABC News із посиланням на джерело у Білому домі повідомив, що РНБ запропонувала Трампу варіант виділення Україні гранту в розмірі 47 млн доларів на купівлю американської оборонної зброї для стримування російської агресії. У цьому зв'язку уточнюється, що йдеться, в тому числі, про надсучасні протитанкові ракети Javelin виробництва США.

Чалий розповів про фінансову допомогу США Україні

Як повідомляв портал "Знай.ua", Кремль ніяк не заспокоїться щодо поставок наступального озброєння в Україну із Заходу. Цього разу представники країни-агресора навіть припустили, що це "підірве" ситуацію.