Президент РФ Володимир Путін нещодавно зустрівся у Сочі із сирійським лідером Башаром Асадом. За попередніми даними, темою переговорів стало "виведення російських військ із Сирії".

Попри те, що злочини армії господаря Кремля давно розсекретили німецькі експерти та представники ООН, у свої промові Путін навпаки називає результати кривавих подій у Сирії – "частковою перемогою над тероризмом", але обіцяє, що нібито виведе всіх військових з території країни до кінця поточного року.

Асад вже традиційно подякував йому у доволі суперечливій манері – наголосив, що Росія "допомогла сирійському народу відстояти свою незалежність".

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Думаю, тепер найголовніше, звичайно, перейти до політичних процесів, і з задоволенням зазначаю про Вашу готовність працювати з усіма, хто хоче миру і врегулювання", - відповів Путін.

Не забарилася із реакцією американська влада: офіційний Вашингтон не розділив такої позиції і взагалі розкритикував всю суть цієї зустрічі, про яку заздалегідь нікого не повідомляли.

"Ми розглядаємо урочисту зустріч Асада, який використовував хімічну зброю проти власного народу, як ціль, що йде врозріз із заявленою росіянами метою, – здійснити політичний перехід у Сирії", - заявив представник Білого дому Ерік Шульц.

Слід відзначити, що він був не єдиним, хто виступив проти таких діалогів між президентами обох країн, адже в реальності за цими словами стоять смерті тисячі невинних людей.

Свого часу німецьке видання Bild попередило, що під час бомбардування армій Путіна та Асада масово гине цивільне населення, а військові прикриваються наданням "гуманітарної допомоги", проводячи зачистки цілих регіонів. Під прицілом часто опиняються лікарні та школи.

Експерти неодноразово називали російського президента "одним із найбільших військових злочинців у Сирії":

"Важко було повірити, що і без того жахливі умови в Сирії можуть ще погіршитися. Але вони погіршилися", - заявив Рей Макграт, регіональний менеджер гуманітарної організації Mercy Corps.

Дивіться: через дії Москви у Сирії міжнародна ізоляція Росії може посилитись

Як повідомляв портал "Знай.ua", Путін планував свою відставку ще задовго до майбутніх виборів президента в РФ.