Українська співачка Руслана Лижичко заявила в ефірі програми "Свобода слова", що сьогодні Україні не потрібна українізація.

Співачка також запропонувала власний план майбутнього розвитку української культури та пригадала свій концерт у Краматорську, де мешканці ходили із синьо-жовтими прапорами.

"У мене немає ні ілюзій, ні стереотипів, що там щось потрібно українізувати. Я проти слова українізація. Колись свого часу була русифікація, і нам нав'язували культуру. Україна занадто сильна, щоб її задушити", - сказала співачка.

Вона впевнена, що сього українцям не вистачає саме культурної революції, і вона, за словами Руслани, мала відбутися одразу після Майдану у 2014 році.

"Всі люди зараз прагнуть отримати новий образ імідж України, щоб себе ідентифікувати - не тільки з вишиванками. Мені бракує культурної революції. Давайте знімемо з себе шаровари", - зазначила зірка.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, що Руслана давно займає активну проукраїнську позицію. У 2004 році вона була активісткою Помаранчевої Революції. З початку Революції Гідності вона була однією з ключових фігур на Майдані.

Руслана перемогла на пісенному конкурсі "Євробачення-2004" з піснею Wild Dances. Останню платівку "Мій Брат! (Разом!)" співачка виступила у 2013 році, в якому вона поєднала давні слов'янські хороводи та пляски з новими елементами для поп-музики.

Дивіться заяву Руслани про українізацію

Як повідомляв портал "Знай.ua", Руслана опублікувала новий ролик, де в купальнику танцює на скелях, а внизу під нею морські хвилі розбиваються об каміння.