З перших сторінок світових ЗМІ не сходить інформація про скору катастрофу, яка нависла над Землею. До нашої планети наближається гігантський астероїд Апофіс, якого прозвали "судним". Російський вчений розповів правду про це космічне тіло.

Астероїд-вбивця складається з криги та скельних порід. Його маса складає близько 18 мильйонів тонн.

Прискіплива увага до астероїда є передчасним, заявив Володимир Сурдин, старший науковий співробітник Державного астрономічного інституту імені П. К. Штернберга. Більш того, він назвав появу інформації про небесне тіло "новорічної страшилкою".

Фахівці відкрили Апофіс ще 13 років тому. Кілька років тому вчені заговорили, що до 2029 року астероїд може максимально наблизитись до Землі, а відстань ця складе менше, ніж відстань від нас до Місяця.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Однак, за словами російського дослідника, не варто перейматися тим, що це космічне тіло становить серйозну загрозу людству.

"Апофіс прилетить лише в 2029 році, ось тоді все і буде зрозуміло. До цього часу нерозумно про це говорити. Після вимірювання руху цього астероїда, рівень небезпеки вчені знизили майже до нульового рівня. Можна сказати, що проблеми не існує", - заявив вчений російському виданню.

Нагадаємо, астероїд Апофіс отримав найвищу оцінку загрози зіткнення з Землею за шкалою Торіно.

Близькі проходження Апофіса біля Землі прогнозують 13 квітня 2029 та 13 квітня 2036 року були змодельовані комп'ютерною системою Sentry від NASA. Схожі системи в Італії та Іспанії також підтвердили ці дві дати.

Дивіться шокуючі кадри про астероїда-вбивцю

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", до Землі наближається гігантський астероїд, який отримав назву Фаетон. Він пролетить дуже близько до нашої планети вже в грудні цього року.