Правоохоронці окупованого Росією Криму відпустили кримськотатарського активіста Руслана Белялова, однак заарештували його автомобіль.

Про це повідомили в організації "Кримська солідарність" на сторінці у Facebook.

"Руслана відпустили, але машину заарештували. Документи йому так і не повернули і досі вивчають питання. Руслан тримається настільки ж стійко, як і завжди", - йдеться у повідомленні.


Руслан Белялов

Нагадаємо, Бєлялова затримали 19 листопада російські силовики в окупованому Сімферополі. Причиною затримання вони назвали підозру у тому, що автомобіль, на якому пересувався активіст, був викрадений.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Під час обшуку в будинку Руслана Бєлялова 8 листопада у Старому Криму зникли 3 тисячі доларів США та 60 тисяч російських рублів (близько 24 тисяч гривень). За даними "Кримської солідарності", в цей день обшуки також відбулися у кількох інших активістів.

В організації вважають затримання одного з членів тиском на соціально і політично активних мусульман Криму.

Руслан Белялов – громадянський журналіст та учасник об’єднання "Кримська солідарність". Він відомий громадськості тим, що має активну громадянську позицію: постійно підтримує кримських татар під час обшуків, на судах, робить стріми з місця подій і просто не залишається осторонь від проблем свого народу.

Дивіться сюжет про арешти у Криму

Як повідомляв портал "Знай.ua", у різних містах окупованого Криму відбулись чисельні обшуки громадських активістів. Силовики виносили гроші та техніку.