Новостворені органи боротьби з корупцією не справляються зі своїми прямими обов'язками, і корупція в Україні як і раніше перемагає усі реформи. Таку думку висловив народний депутат України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабинович в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Сьогодні відбулися дві епохальні події. Перше: Інтерпол зняв з розшуку Захарченка (екс-міністр МВС Віталій Захарченко, - ред.) і повністю відмовився розшукувати далі людей, пов'язаних зі справами Януковича. А друге: в Генеральній прокуратурі керівник одного з найбільших відділів чесно сказав, що за злочинами на Майдані одна людина посаджена, а з іншими навіть не знають, що робити. Антикорупціонер воюють з антикорупціонер, мільярди ми виділили на різні органи, які тепер б'ються за них між собою. Чи буде Держване бюро розслідувань з дивним конкурсом і незрозумілими розслідуваннями допомагати нам боротися з корупцією - смішно говорити. Я думаю, що на наших очах стався крах боротьби з корупцією - крах, де перемогла корупція", - переконаний політик.

Парламентарій вважає, що не має значення, як називатиметься черговий орган по боротьбі з корупцією, - головне, щоб він нарешті почав "садити" корупціонерів.

"Що ми весь час хотіли? Щоб люди, які займаються корупцією, зібралися і "чесно" обрали "чесну" людину, яка буде їх садити? Це бредоносная ідея спочатку. Треба не з цього починати. Треба йти послідовно. А як буде називатися черговий орган по боротьбі з якоюсь корупцією - неважливо", - заявив народний депутат.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

Також Вадим Рабинович зазначив, що для ефективного реформування судової системи України необхідно впровадити в країні американську виборчу систему з вибором суддею "зверху до низу".

"У будь-якій системі, яка сьогодні існує, на жаль, все зайшло надто далеко. Наприклад, судову систему, яка призначена зверху до низу керівництвом країни, немає можливості реформувати. Тому наша партія пропонує повернутися до американської виборчої системи з вибором суддів від верху до низу. Це єдиний метод, який може врятувати нашу судову систему. За таким самим принципом треба набирати людей і в будь-який інший державний орган. Наприклад, НАБУ, на мій погляд, почало дуже хорошу і правильну роботу, а потім, як завжди, заполітизувалось, і тепер вже незрозуміло, де корупціонери, а де ні", - упевнений лідер партії "За життя".

Політик акцентував увагу на тому, що електронні декларації дозволили багатьом чиновником, які жодного дня не пропрацювали в бізнесі, легалізувати награбоване. Зокрема, Рабинович навів в приклад задекларовані депутатом від "Опозиційного блоку" Сергієм Льовочкіним дорогі яхти і особняки, на які правоохоронні органи "не звертають ніякої уваги".

"Сьогодні прокуратури немає, НАБУ не може розглядати більше справ. Спочатку е-деклараціями легалізували награбоване, а потім, прибравши всі ці органи, дали собі можливість пропивати це награбоване. Пан Льовочкін, який весь час був тільки главою адміністрації, задекларував сьогодні яхту за 200 млн, відкрито будує мільярдні особняки, при цьому ні влада, ні правоохоронці не звертають на це абсолютно ніякої уваги. Про яку боротьбу з корупцією можна говорити?" - задався питанням парламентарій.

Народний депутат вважає, що для побудови економічно розвинутої країни, перш за все, необхідно йти на перевибори і вибирати в країні нормальну владу.

"Практично всі в держорганах зав'язані в одну корупційну машину. Як можна з ними працювати? Адже вони кимось призначені, з кимось зав'язані. Якщо якогось суддю, наприклад, кожен проведе через свої "договорняки", як він може бути чесною людиною? Він просто не може. Треба реформувати цілу систему, починаючи з судової. Треба йти на вибори, обрати звичайну нову владу, яка створить нормальний новий орган", - резюмував лідер партії "За життя".