NASA оголосило про нове відкриття, зроблене за допомогою космічного апарата "Кепплер". Він виявив "другу Землю" поруч з молодою зіркою.

Це вдалося зробити після продовження місії NASA К2 з пошуку екзопланет. Нову планету позначили С12 3474b. Її маса в п'ять разів більше земного. Оборот навколо своєї зірки це космічне тіло здійснює протягом семи годин, що просто не може не здивувати.

Зірка, навколо якої обертається "друга Земля", приблизно на 33% менша Сонця. Її вік астрофізики оцінюють приблизно у 740 мільйонів років. Зонд "Кепплер" спостерігав за нею з кінця 2016 року.

В результаті цих спостережень, вченим вдалося помітити наявність транзитного сигналу в блиску зірки. Після цього до пошуку нової планети були підключені наземні обсерваторії. В кінцевому підсумку фахівцям вдалося виявити С12 3474b.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Вчені розрахували, при масі в 5 раз більше земний і радіусі, що перевищує в 1,5 рази той, що у Землі, щільність на новій планеті становить, приблизно, 8 г/см3. Судячи по цим параметрам, вчені впевнені, що на ній повинно бути скелясте залізо.

Раніше NASA показало відео про те, як змінилася наша планета за останні 20 років. Вплив господарської діяльності людства на планету настільки велике, що поступово призводить до потепління клімату. Такого роду зміни не пройдуть безслідно для самих людей.

Глобальне потепління призводить до затоплення одних населених пунктів і опустелювання великих територій в іншій частині планети. Фахівці NASA створили трохи сумний ролик, що демонструє зміна вигляду планети за останні 20 років.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що зруйновані головні міфи про клонування.