Перший секретар білоруського посольства в Україні покинув країну згідно з постановою Міністерства закордонних справ.

Як повідомляє "112 Україна", про це розповіла глава прес-центру МЗС Мар'яна Беца.

"Ця ситуація пов'язана зі справою Павла Шаройка. Російська сторона вислала з Білорусі співробітника нашого посольства в Білорусі. Керуючись принципом взаємності, Україна вислала білоруського дипломата, це перший секретар посольства Білорусі в Україні і він вже покинув країну", - заявила вона і пояснила, чому з України відправили саме цього політика: "Як правило, по дипломатичній практиці зберігаються більш-менш рівноцінні посади при висилці дипломатів".

Також Беца пояснила, що точна дата, коли посол покинув Україну, залишається невідомою, однак виходячи з того, що дипломат вже поїхав, можна зробити висновок, що рішення ухвалили ще минулого тижня після конфлікту, що розгорівся.

Подробиці затримання та допиту Павла Шаройка

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, як у Лукашенка вибухнули хамською тирадою на адресу України.