4 роки тому Революція Гідності перевернула з ніг на голову життя Марусі Звіробій. Саме так її назвали на Майдані. Туди вона приносила продукти й одяг, а коли все закінчилося, почала займатися підготовкою бійців на фронт.

Побратими з козацької сотні назвали її Марусею, а бійці "Правого сектора" доповнили позивним Звіробій, пише 24 канал.



Поки йшла Революція Гідності, жінка займалася волонтерством. Привозила бутерброди, одяг і дрова. А коли почалися обстріли - організувала групу - "Допомога пораненим Майдану". Саме вона скоординувала між собою сотні людей.

Тоді це виявилося тільки початком. Навесні 2014 року Росія, вдаючись до гібридної сили, анексує Крим, а на Донбасі до рук беруть зброю сепаратисти. Добровольці йдуть на фронт захищати рідну країну, але більшість зовсім не розбирається у військовій справі. І тоді Маруся оперативно шукає інструкторів й організовує навчання. Так під Києвом з'явився "Марусин полігон". У максимально стислі терміни хлопців навчили влучно стріляти, вони проходили тактику ведення бою, первинну медичну допомогу та саперну справу. Всіх випускників полігону називали "Марусиним ведмедями".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Їй вдавалося те, що в армії на вагу золота - згуртувати людей. Пізніше Маруся підписує контракт з ВСУ і починає готувати на фронт десантників. Півтора року вона керувала мобільною інструкторською групою в 199 навчальному центрі ВДВ, а потім вступила до лав нацгвардійців.

Зараз у жінки з'явився час, аби закінчити навчання, яке їй довелося кинути через війну. Щодня вона ходить на заняття, втім військову форму знімати не поспішає.

Майданівці про жертви та досягнення Революції Гідності


Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що "козак" Гаврилюк нарешті зрозумів, які у нього привілеї.