Надивившись американських фільмів про новорічні та різдвяні свята, багато хто замислюється – а чому б не відійти нарешті від традиційного меню і здивувати близьких? Наприклад, соковитою індичкою з рум'яною скоринкою.

Запекти її не так складно, як здається на перший погляд, але це точно найбільш вдалий варіант для вечері у родинному колі, повідомляє Clutch.

Вам знадобиться:

5 кг ціла індички

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

200 г вершкове масло

4 ст. л борошна

свіжі лаврове листя для прикраси

Інгредієнти для бульйону:

1/2 цибулини

2 стебла селери

1 морква

2 лаврові листки

10 Горошків чорного перцю

петрушка

добавки:

1 лимон

1/2 цибулини

10 гілочок чебрецю

4 гілочки розмарину

2 гілочки шавлії

10 гілочок петрушки

4 лаврові листки

4 ст.л. рослинного масла

Для підливи:

1 цибуля-порей

Рецепт приготування

Випатрайте індичку, але не викидайте тельбухи. Обріжте обережно кінчики крил та шию, приправте тушку всередині і зовні. Обрізані частини помістіть в глибоку тарілку, залийте водою та поставте на середній вогонь. Періодично потрібно знімати піну із поверхні.

За кілька хвилин додайте решту інгредієнтів і варіть до готовності близько 2,5 годин, злийте бульйон в окрему ємність. Поріжте лимон, яблуко, цибулю, шавлію,петрушку,лаврові листи, розмарин, чебрець. Долийте олію та начиніть індичку з боку шиї. Зв'яжіть обидві ноги, шию зачепіть спицею.

Духовку слід розігріти до 240 градусів, натерти шкіру індички маслом, покласти її на форму для випікання та поставити у духовку на 40 хвилин. Періодично діставайте птицю та поливайте її бульйоном.

Розтопіть рештки масла, полийте зверху індичку після готовності, прикрасьте зеленню та можете подавати до столу.

Дивіться: рецепт приготування святкової індички

Як повідомляв портал "Знай.ua", зібрані кращі ідеї новорічного меню для господинь.