Правоохоронці влаштували 21 листопада масові обшуки в київських комунальних підприємствах у зв'язку з розслідуванням справи про розтрату грошових коштів.

Про це повідомила прес-служба КМДА.

На даний момент навіть є затримані. Відзначається, що вилучили документи в "Київавтодорі", "Київзеленбуд", КП РЕУ Святошинського, Деснянського, Оболонського і Подільського районів, в деяких підрядних організаціях, управліннях по утриманню зелених насаджень Оболонського та Голосіївського районів і у "Київзеленбуд".

Слідство ведеться в рамках провадження за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Мер Києва Віталій Кличко зазначив, що в ході обшуків затримали п'ять осіб.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"Це буде превентивним щепленням для тих, хто хоче поживитися з бюджету міста і вчиняти протиправні дії. Кожен, хто порушує закон, повинен нести відповідальність", – заявив Кличко.

За словами першого заступника генпрокурора України Дмитра Сторожука, виявлено факт злочинних угруповань, які діяли в "Київавтодорі" і "Киевзеленбуді". П'ятьом затриманим пред'являть підозри. Через п'ять місяців будуть подані "окремі епізоди" в суд.

"Керівники вищої і середньої ланки зазначених підприємств, отримавши кошти на проведення ремонтних робіт, відправляли ці кошти за фіктивними договорами на підконтрольні собі комерційні структури, гроші перетворювалися в готівку. Роботи, які за документами виконувалися комерційними структурами, фактично виконувалися силами і засобами комунальних підприємств", – заявив заступник голови Нацполиции Ігор Купранец.

Він зазначив, що сума підтверджених збитків склала 11-12 мільйонів гривень.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в кінці жовтня співробітники СБУ обшукали компанію "Снек Експорт", якою володіє народний депутат від "Радикальної партії" Сергій Рибалка


Відео: у березні СБУ провела обшук у "Київавтодорі"