Жінка за кермом – це все ж не "мавпа з гранатою", як люблять злословити водії-чоловіки, а більш сконцентрований на дорозі водій.

До такого висновку прийшли співробітники Інституту транспортної економіки в Осло, вивчивши звички понад півтори тисячі водіїв, передає видання Frontiers in Psychology. Добровольцями стали 1,1 тисячі студентів і 617 дорослих водіїв.

У ході досліджень вчені прийшли до висновку, що жінки під час їзди менше, ніж чоловіки, відволікаються на телефонні розмови, перемикання радіостанцій, розмови з пасажирами тощо.

Дивіться: Хто кращий водій: чоловік чи жінка?

Експерти прийшли до висновку, що відволікання водіїв залежить від статі, віку і типу особистості. Схильність до цього з'являється у молодих водіїв-чоловіків, а також у невротиків, екстравертів та тих, хто часто керує автомобілем. Дорослі жінки-водії, а також ті, хто вміє контролювати себе, відволікаються від водіння менше.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

За статистикою, 12% всіх дорожньо-транспортних пригод трапляються саме через те, що водій на щось відволікається.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", з початку року українці придбали 64 тисячі нових автомобілів.