В одеському таборі "Вікторія", де в пожежі загинули діти, раніше фіксували порушення пожежної безпеки, однак пожежники на них не реагували.

Як з'ясували журналісти журналу "Бігус.інфо", під час пожежної перевірки в 2016 і в 2017 роках було виявлено близько 30 порушень, зокрема непідключення до пожежної сигналізації. Обидва рази був виписаний штраф на 51 гривню.

Згідно із законом за подібні порушення потрібно закривати заклади, проте в таборі, де жили діти, цього не сталося. Ні, після пожежі і загибелі дітей чиновники з ГосЧС отримали підозра. На початку листопада прокуратура вимагала усунути ДержНСника з посади, оскільки він підозрюється в скоєнні злочину середньої тяжкості і може знищити, заховати документи або вплинути на свідків. Суд не задовольнив клопотання.

Більш того, пожежну автоматику в таборі "Вікторія" встановлювала одеська компанія ТОВ "Укртехбезопасность", але договір на обслуговування і передачу сигналу табір ні з однією компанією не уклав, тому сигнал про пожежу нікуди не передався, а рятувальники дізналися про спалах тільки через півгодини, коли їм по телефону подзвонили працівники "Вікторії".

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того, потрібно відзначити факт, що з 2015 року в Україні сигнал про пожежу передається виключно через приватні компанії, згідно з наказом глави МВС Арсена Авакова. Таким чином, приватні фірми - це додаткова ланка. Пожежні через це можуть приїхати на кілька хвилин пізніше.

Пожежа в таборі "Вікторія"

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) заявили, що причина смертельного пожежі в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі - включений кип'ятильник в одній з кімнат вихователів.