Все частіше журналісти і правозахисники говорять про те, що в руках цифрових корпорацій сконцентровано дуже багато інформації про користувачів. Судові позови останніх років лише підтверджують це. В більшості випадків користувачі навіть не знають, яка саме інформація збирається, аналізується як і кому потім передається. Пильна увага до цієї проблеми допомагає відкривати все нові і нові подробиці глобального стеження. Як повідомляє сайт Quartz, смартфони на Android протягом всього поточного року збирали і передавали дані про розташування на сервера Google, навіть з вимкненим GPS.

За даними Quartz, смартфони на Android з початку 2017 року відправляли дані про своє місцезнаходження на сервера Google. Інформація передавалася за допомогою стільникової мережі та Wi-Fi. В Quartz зазначили, що інформація також відправлялася, якщо пристрій було скинуто до заводських налаштувань. Дані передавалися кожен раз, коли користувач знаходився в зоні дії нової вежі стільникового мережі. Пристрою, без SIM-карт відправляли дані про підключеної до мережі Wi-Fi.

У прес-службі Google підтвердили факт збору інформації про місцезнаходження. У компанії повідомили, що дані передавалися в зашифрованому вигляді, ніколи не зберігалися і не використовувалися. Вони потрібні були для відправки повідомлень від сервісів компанії. Google пообіцяла припинити стеження за користувачами до кінця листопада 2017 року.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про спроби децентралізації інтернету

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще