20 листопада білоруські прикордонники затримали трьох українців неподалік села Дєрєвная у Столінському районі, звинувативши їх у тому, що вони навмисно "незаконно вирушили до Білорусі по ягоди".

"Іноземці навмисно незаконно вирушили до Білорусі по ягоди", - цитує повідомлення Державному прикордонному комітеті Республіки Білорусь, пише ВВС.

Згідно з повідомленням, затримали двох чоловіків і одну жінку.

"Серед затриманих були і ті, кого раніше притягували (до відповідальності - ред.) за схоже правопорушення. Декому з них заборонено в'їзд до Білорусі протягом 5 років", - також ідеться у повідомленні.

Стосовно одного із затриманих українців почали перевірку згідно з кримінально-процесуальним законодавством.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Любителям лісового врожаю не варто легковажно ставитися до правил перетину кордону. Навіть ненавмисне правопорушення може спричинити серйозні наслідки", - наголосила білоруська сторона.

У прикордонному комітеті додали, що для "збору дикорослів крім постійно діючих пунктів пропуску для громадян України відкриваються також і сезонні".

Нагдаємо, що передодні у стосунках між Україною та Білоруссю сталося загострення - після того, як білоруські спецслужби звинуватили Київ у створенні агентурної мережі на території їхньої країни.

У рамках справи вони затримали українського журналіста Павла Шаройка і звинуватили його у шпигунстві. Міністерство оборони України заперечило ті звинувачення.

Подробиці затримання та допиту Павла Шаройка:

Як повідомляв портал "Знай.ua", першого секретаря білоруського посольства видворили з України. Ситуация связана с делом Павла Шаройко.