Давно відомо, що страх може бути чудовим двигуном продажів. Ні в одній країні світу це так добре не видно, як у США. Сьогоднішня політична нестабільність тільки підливає масла у вогонь. Новий сплеск приготувань до апокаліпсису розпочався відразу після приходу до влади Трампа. Однак, як повідомляють фахівці, тепер люди не тільки скуповують бункери, консерви і ділянки за кордоном, але і кріптовалюти. І це не дивно, адже біткойн не прив'язаний до рішень банків і урядів. Як повідомляє агентство Bloomberg, продажі біткойнів обігнали навіть золото.

Американців, які очікують на апокаліпсис, приваблює в кріптовалюті те ж, що колись привернуло кріптоанархістів і лібертаріанців. Біткойн базується на децентралізованій блокчейн-платформі, яка не підпорядковується ні уряду, ні центробанкам. Для багатьох жителів залежність від державної банківської системи в епоху нестабільності — це ризик. Біткойн ж дозволяє отримати свої гроші у будь-який момент — головне, щоб були електроенергія та інтернет. Втім, навіть тотальне знеструмлення дозволить зберегти всі дані, а з ними і заощадження.

Експерти стали помічати, що зростаюча популярність біткойна почала позначатися на цінності золота. Так, на початку 2017 року продажі золотих монет Монетного двору США досягли найнижчого показника за останнє десятиліття. Запит "купити біткойни" став користуватися в Google більшою популярністю, ніж запит "купити золото". "Люди бачать, що ціна на біткойн доходить до небес. А з ціною на золото цього не відбувається", — пояснив співзасновник дослідницької фірми Metals Focus Філіп Ньюман. Ще в березні біткойн став коштувати дорожче однієї унції золота. Тепер за одну кріптомонету можна купити вже шість унцій золота.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про приготування до війни з роботами

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще